სვანეთი
Pages
Home
ისტორია
რუკა
სვანური ენა
ჰავა
Wednesday, March 28, 2012
კუბდარი
კუბდარი
კუბდარი დაკეპილი ხორცით მომზადებული ღვეზელია, რომელსაც ტრადიციულად სვანეთში ამზადებენ. სანელებლებით უხვად შენელებული კუბდარი ღუმელში ან ტაფაზე ცხვება.
ინგრედიენტები (4 ცალი)
ცომისთვის
ფქვილი – 1 კგ
მშრალი საფუარი – 15-20 გრ
თბილი რძე ან წყალი – 120 მლ
ზეთი – 50 მლ
მარილი – 1 ჩაის კოვზი
კვერცხის გული – 2 ცალი
გულსართისთვის
ღორის ხორცი – 500 გრ
ძროხის ხორცი – 500 გრ
ხახვი – 3 თავი
ხმელი ქინძი – 2 ჩაის კოვზი
ძირა –2 ჩაის კოვზი
ბეგქონდარა – 2 ჩაის კოვზი
მარილი, შავი პილპილი, წითელი
წიწაკა – გემოვნებით
კარაქი ზემოდან წასასმელად – 50 გრ
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment